down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus

Završio 21. Gastro Turopolja: bogat ukusnom hranom, humanitarnim programom i odličnom atmosferom

show
Završio 21. Gastro Turopolja: bogat ukusnom hranom, humanitarnim programom i odličnom atmosferom

Središnja jesenska manifestacija u Velikoj Gorici, 21. Gastro Turopolja održana je ovog vikenda u centru Velike Gorice. Sunčani i topli jesenski vikend izmamio je na jesensko sunce brojne Velikogoričane i njihove goste.

Novost u dvadesetogodišnjoj povijesti ovog događanja, čiji su organizatori Turistička zajednica Velike Gorice i Udruženje obrtnika, je subotnji – Dječji gastro, gdje su se predstavili velikogorički mališani, učenici i mladi. Od najmanjih izlagača, iz dječjeg vrtića Ciciban, do srednjoškolaca iz Srednje strukovne škole, svi su se pripremali i rasprodali, suvenire ili hranu koju su pripremili. Za zabavni dio, uz gostovanje mađioničara Joze Boze, opet su bili zaduženi mladi talenti: folklorni ansambl Turopolje pokazao je bogatstvo narodnih nošnji i tradicijskih plesnih koraka ovog kraja, dječji zbor Cvrkutavci, Plesni klub Barbara, sve do nastupa velikogoričkog plesnog kluba Megablast. Uz brojne sportske i kreativne igraonice, nastupe svojih vršnjaka i izuzetno bogatu ponudu slanih i slatkih specijaliteta za koje su se pobrinuli ugostitelji (UO Grof, Stari podrum, Memy, Restoran Fork, BBQ Hot yard, Cheese’n’Go) i društva žena, djeca su mogla provesti cijeli dan na otvorenom.

Nedjeljni program bio je rezerviran za tradicionalno natjecanje u pripremi kotlovine. Natjecalo se preko 20 ekipa, a peteročlani žiri u sastavu Tomislav Špiček, Domagoj Jakopović Ribafish, Zlata Sušec Muck, Mile Butorac i Marin Kučiš imao je ozbiljnog posla. Pobjednici natjecanja u pripremanju kotlovine, u žestokoj konkurenciji bili su članovi udruge „IZVORNI OBIČAJI“, iz Zagreba. Birala se i najveselija ekipa te najljepše uređeni stol. Posebno smo ponosni što je ovogodišnji Gastro Turopolje bio i međunarodni. Ugostili smo slovensku ekipu PGD Lokrovec Dubrova, predstavnike Ukrajinske zajednice u Velikoj Gorici koji su pripremili brojne specijalitete svoje kuhinje, te smo ugostili ekipe iz Bilja, Dugog Rata i s Neretve.

Udruga Buvljakuše i Radio Banovina prikupljali su donacije za dječaka Doriana Pucekovića koji boluje od spinalne mišićne atrofije, a udruga VG Legacy prikupljala je donacije za otvaranje prve socijalne trgovine Velikoj Gorici – Robin Food. „Naši su sugrađani pokazali veliko srce i uključili se u prikupljanje pomoći za nekoliko humanitarnih akcija, a kroz to se osjetilo zajedništvo cijelog grada, što me jako raduje“ – rekla je direktorica Turističke zajednice Velike Gorice Maja Toth.

Tijekom oba dana vikenda posjetitelji su mogli uživati u bogatoj ponudi 4. Gospodarskog sajma na kojem je sudjelovalo preko 30 izlagača, te kupiti proizvode od meda u sklopu velikogoričkih dana meda.

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar obišao je također sve izlagače u društvu svojih suradnika te je istaknuo kako je ovakvim manifestacijama cilj spojiti što veći broj građana i obrtnika: „Ovo je dan na kojem cijela Velika Gorica ima priliku družiti se, a naši obrtnici imaju prilike pokazati radove svojih ruku. I idućih godina obogaćivat ćemo ovaj sadržaj kako bi manifestacija bila još kvalitetnija“ istaknuo je.

Close