down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus

Završeni 6. Dani cikloturizma u Velikoj Gorici

show
Završeni 6. Dani cikloturizma u Velikoj Gorici

U Poduzetničkom inkubatoru protekla dva dana održavali su se 6. Dani cikloturizma u Velikoj Gorici. Najveća je to konferenciji posvećenoj razvoju brzorastuće grane turističke industrije.

– Velika Gorica kao najveći grad Zagrebačke županije dio je šireg urbanog prostora glavnog grada Hrvatske, ali je istovremeno i neposredno povezan sa zelenim i očuvanim prostorom svoje neposredne okolice. Biciklom ujutro možete otići na posao, a popodne se možete upustiti u male zelene avanture i riješiti se stresa – istaknuo je Karlo Kučan, pokretač Dana cikloturizma.

Direktorica Turističke zajednice Velike Gorice Maja Toth istaknula je kako cikloturizam ima više značajki.

– On je važan zbog boravka u prirodi, aktivnog odmora i mogućnosti da usput vidimo kulturno-povijesne znamenitosti područja u kojem smo odlučili boraviti. Potaknuta prošlogodišnjom konferencijom ovih dana u Gospiću, rodila se ideja da i Velika Gorica bude domaćin s obzirom na to da grad mnogo ulaže u biciklističku infrastrukturu. A gradonačelnik Ačkar prijedlog je prihvatio objeručke i evo nas ovdje – ispričala je direktorica Toth.

 

Dani cikloturizma nisu mogli naći bolju destinaciju, istaknula je Ivana Alilović direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

– Velika Gorica spaja ono nespojivo. Šumarke prirode, vodene površine, ali i biciklističke staze koje su izgrađene i kreću se u smjeru jednog svjetskog grada. Ponosna sam što moj grad pokazuje rast i razvoj. Ovo je jedna od aktivnosti koja će nam dati zamašnjak da stvaramo budućnost za sve buduće generacije – poručila je direktorica Alilović.

Kontinentalna Hrvatska iz dana u dan kroz brojke pokazuje svoj turistički promet, a ravnomjerno raspoređen turizam žele i u Ministarstvu turizma.

– Turizam može spojiti i održivo i poslovni dio priče, a može stvoriti i dodanu vrijednost za lokalno stanovništvo što je možda i najvažnije – naglasio je ravnatelj Uprave za održivi razvoj i konkurentnost turističke destinacije Slavko Štefičar.

 

Velika Gorica u posljednje je tri godine uspjela povezati turopoljsku metropolu s hrvatskom metropolom i to potpunim osvjetljenjem biciklističke staze.

– Imamo i biciklističku stazu koja ide kroz prirodu, prolazi uz stari radar i Vukovinsko jezero te povezuje Veliku Goricu s donjim Turopoljem. Ona je od iznimne važnosti za sve naše sugrađane, a ne samo one koji su zaljubljenici u ovaj vid rekreacije. Nakon najave ove konferencije javile su nam se mnoge udruge koje su organizatori raznih bicikli jada, potaknute i nadahnute što će upravo Dani cikloturizma biti u našem gradu – rekao je prilikom otvorenja konferencije gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Jačanje kontinentalnog turizma važan je zadatak za cjelogodišnji turizam kojem se teži. U zelenom Zagrebačkom prstenu, Velika Gorica tu ima važnu ulogu jer ima izuzetno dobro cikloturističku infrastrukturu koja poziva na aktivan život i boravak u prirodi. U sklopu 6. Dana cikloturizma kojima je Velika Gorica domaćin, održana je studijska biciklistička vožnja i posjet Cowboy ranchu u Turopoljskom Markuševcu.

Sudionici su imali priliku upoznati Turopolje na jedinstven način, uz slikovite krajolike, prolazeći pored zelenih polja i šuma.

Jedan od vrhunaca vožnje bio je posjet Cowboy ranchu, autentičnom ranču koji pruža mogućnost boravka u prirodi, jahanje i razne aktivnosti na otvorenom. Sudionici su, uz uobičajeni poslovni networking imali priliku čuti više o ovom western ranchu.

Ova kombinacija aktivnosti – biciklizam kroz prekrasnu prirodu Turopolja i edukativno-zabavni dio 6. Dana cikloturizma u Velikoj Gorici brojem posjetitelja već prvi dan pokazao se kao odlična inicijativa i promocija za rastući turistički trend u Velikoj Gorici – biciklizam te cikloturizam.

– Izuzetno smo sretni što smo imali mogućnost organizirati 6. Dane cikloturizma upravo u Velikoj Gorici. Razlog tome nisu samo sjajni tehnički uvjeti, ljepota grada i okolice, već prvenstveno i toplo gostoprimstvo naših domaćina, ne samo prema nama, nego i svim sudionicima konferencije. Grad Velika Gorica aktivno živi i promovira outdoor aktivnosti i u to smo se imali prilike direktno uvjeriti –  izjavio je organizator Karlo Kučan

 
 
Izvor: Cityportal
Close