down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus

Uspješan Gastro Turopolja

show
Uspješan Gastro Turopolja

Turopoljski specijaliteti, mediteranska kuhinja, meksički menu i fast food, domaći grah, trganci, šaran na rašljama, čobanac, kotlovina, ćevapi, domaći čvarci ili kiselo zelje i još mnogo toga krčkalo se pod suncobranima na štandovima 16.Gastro Turopolja koji je u centar grada na Turopoljski nedjeljni ručak privukao velik broj Velikogoričana i gostiju. Svoje je specijalitete ponudilo 15-ak ugostiteljskih objekata, stigli su i gosti s otoka Korčule i Lastova, ali i vinari iz Slovenije koji su ponudili svoja fina domaća vina.


"Prava fešta za sva osjetila", komentirali su posjetitelji koji su uživali u finoj hrani i piću, bilo je tu i slastica te nezaobilaznih deserata koje su pripremali slastičari, a sve je pratila odlična atmosfera uz svirku Tamburaškog sastava Harmonija.

Održano je i natjecanje u pripremi najbolje turopoljske kotlovine. Za ovu prestižnu titulu natjecalo se 25 ekipa. Okusni pupoljici popularnog gastro majstora i kuhara Tomislava Špičeka prepoznali su najbolju; bila je to ona DVD-a Lazina Čička. Slijede Plemenita Općina Turopoljska i Ceh frizera, kozmetičara i pedikera Udruženja obrtnika Velika Gorica.I ovogodišnji Gastro obilježilo je nekoliko noviteta. Za početak- lokacija. Cijela je manifestacija preseljena na plato oko Muzeja Turopolja i budućeg Centra za posjetitelje, što se pokazalo kao pravi pogodak. 

"Izgradnjom Centra za posjetitelje dobili smo ovaj prekrasan i funkcionalni prostor za organizaciju ovakvih manifestacija. Promet se odvija normalno, a Velikogoričani su mogli izaći na svoj glavni gradski trg. Ponuda je standardno dobra, a i naša kotlovina postaje daleko prepoznatljiva " rekla je direktorica TZ Velika Gorica Milada Mesarić.

Gosti i posjetitelji tako su cijelo poslijepodne cirkulirali uokolo Muzeja i Centra u potrazi za svojom omiljenom delicijom i pritom se odlično zabavljali.

 Na stazi uz Park Franje Lučića predstavili su se velikogorički obrtnici sa svojom ponudom, od suvenira, eko pripravaka, kolača, posuđa, aktivirala su se i djeca velikogoričkih škola i vrtića, a održani su i Gorički Dani meda pa su pčelari na štandovima nudili med i proizvode od meda. Ove godine izlagači su se posebno potrudili i uredili svoje štandove, pa su tako proglašeni i najbolje uređeni štandovi, a to su oni DVD-a Ribnica, Kurilovec i Lazina Čička.

 I ovogodišnji se Gastro pokazao kao pun pogodak, odlična manifestacija u centar grada dovodi domaće i goste te im nudi im najbolje od najboljeg. A što bolje spaja ljude od dobre hrane i finog vina?
Vidimo se dogodine!

 

Foto: Ivana Crnković, Igor Đuran, Mario Žilec

Close