down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus

Upoznajte Veliku Goricu i Turopolje biciklom, pješice i automobilom

show
Upoznajte Veliku Goricu i Turopolje biciklom, pješice i automobilom

Zahvaljujući novim deplijanima na hrvatskom i engleskom jeziku iskusit ćete naš kraj na poseban i interaktivan način.

Vodič za pješake nudi dvije rute – jedna za sat vremena razgledavanja, a druga za dva sata razgledavanja, a ruta počinje u Centru za posjetitelje i nudi interesantna mjesta unutar grada Velike Gorice.

Dragi gosti - pješaci, kako biste neposredno doživjeli najzanimljivije lokacije Velike Gorice preporučujemo da automobil ostavite na parkingu i pješke krenete u kratki obilazak grada u trajanju dva, tri sata. Prepustite se atmosferi grada, srdačnoj dobrodošlici njegovih stanovnika, mirisnim gredicama cvijeća; stoljetnih lipa i kestena, popijte kavu na terasama mnogobrojnih caffe barova, a nakon obilaska predahnite uz ukusnu hranu i piće u našim ugostiteljskim objektima. Uz pomoć ovog letka lakše ćete isplanirati obilazak i saznati više o kulturi, povijesti i tradiciji te otkriti zanimljive informacije o glavnim znamenitostima Velike Gorice. Pješačiti je zdravo, pa krenite u ovaj mali pješački obilazak.

Vodič za bicikliste nudi također dvije rute za sat, odnosno dva sata razgledavanja, a rute se protežu do Velike Mlake sa svojom ljepoticom Kapelom sv. Barbare, kurije Modić-Bedeković u Donjoj Lomnici, pa sve do Lukavca.

Dragi gosti - biciklisti, Velika Gorica je bike-friendly grad! Obilazak biciklom idealan je način za posjetiti zanimljive znamenitosti, bez gužve uživati u prirodi na zdrav, siguran i cjenovno povoljan način. Grad Velika Gorica sa svojom velikom mrežom pješačko-biciklističkih staza, obitelji kao i cijelo Turopolje od Posavine do Vukomeričkih gorica, idealan je prostor za biciklizam te rekreativno uživanje s djecom. Na prostoru grada, biciklisti mogu uživati u 35 kilometara uređenih biciklističkih staza koje se protežu uz glavne gradske ceste i obilaznice, kao i u smjeru prema Velikoj Mlaki.

 

Vodič za vožnju automobilom po Turopolju nudi rute unutar jednog, dva i pol te tri sata razgledavanja. Počevši od centra Velike Gorice, ruta vodi do Velike Mlake, Donje Lomnice, Lukavca i Andautonije u Ščitarjevu, a turisti s dodatnim vremenom mogu krenuti na najdužu rutu te posjetiti sve drvene kapelice u našem zavičaju.

Dragi gosti - vozači, kako biste na jednostavan i najbrži način posjetili najzanimljivije lokalitete i znamenitosti u Velikoj Gorici i Turopolju, savjetujemo da sjednete u svoj ili rent-a-car automobil i zajedno s nama uživate u ljepotama ovoga kraja. Nadamo se da će vam ovaj informativni auto-vodič pomoći isplanirati rutu vožnje i dati dovoljno razloga da provedete jedan prekrasan i doživljajima ispunjen dan u Turopolju. Upalite glazbu u autu, nikamo ne žurite, vozite pažljivo i uživajte!

Brošure su dostupne na hrvatskom i engleskom jeziku, a mogu se podići u Centru za posjetitelje ili u nastavku:

 

 

Close