down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus

REKREATUR: rekreacijom do zdravlja

show
REKREATUR: rekreacijom do zdravlja

Športsko rekreativni savez Grada Velike Gorice u suradnji sa svojim članicam, a povodom Svjetskog dana zdravlja 7. travnja, organizira manifestaciju „REKREATUR: rekreacijom do zdravlja“. U petak 7. i subotu 8. travnja, na prostoru oko Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, publici će se na 10-ak štandova predstaviti 7 rekreativnih udruga i tri proizvođača zdrave hrane s područja Velike Gorice koji svojim djelatnostima potiču rekreaciju i zdrav način života. Tu će se održavati i zanimljive edukativne radionice, kao i kulturni program za sve uzraste.

Iz bogatog programa izdvajamo:

U  subotu 8. travnja očekuje vas i Šašavi poligon – edukativno kreativno vježbalište za najmlađe na kojem će se djeca kroz nekoliko zanimljivih stanica poligona, sami ili u paru, na fora i zabavan način rekreirati i imati prilike vidjeti da nam vježbanje, rekreacija i sport itekako mogu biti zabavni i zanimljivi! Za one najmlađe koji možda više vole „umnu“ rekreaciju, tu je i stolni curling: zanimljiv način da djeca upoznaju taj zimski olimpijski sport kojeg nazivaju i šahom na ledu i pritom se sjajno zabave!

 

Posjetitelji će također moći vježbati i Tai chi - univerzalnu vještinu specifičnih pokreta koja dovodi do jedinstva i ravnoteže uma i tijela kroz pokret svih dijelova tijela kao cjeline. Pokazna vježba je za sve naše građane, bez obzira na dob. Uz Tai Chi održat će se trening yoge za djecu i odrasle na otvorenom. Građanima će se predstaviti i poznata plesna skupina Megablast koja će svojim atraktivnim plesom zabaviti i male i velike. 

A tu su još speedmentom - kombinacija squasha, tenisa i badmintona, natjecanje u gumi-gumiju i pikulanju; paintball, turnir u potezanju konopca...

U duhu olimpizma i borbe za zdravlje, svi će sudionici biti nagrađeni, bez obzira na plasman, jer zaista je najvažnije sudjelovati! Zato pozivamo sve, male i velike, obitelji i sportaše, rekreativce i umirovljenike da dođu i s nama obilježe ovaj važan dan!

RASPORED DOGAĐANJA

PETAK 07.04.

  • od 16:00 do 21:00 sat na 10 štandova predstavljat će se 7 rekreativnih udruga i tri proizvođača zdrave hrane s područja Velike Gorice koji svojim djelatnostima potiču rekreaciju i zdrav način života. Tu će se održavati i zanimljive edukativne radionice, kao i kulturni program za sve uzraste kojeg će voditi iskusni voditelj zadužen za sjajnu atmosferu u pratnji DJ-a, a uz sve to najavljivat će se subotnji događaji.

SUBOTA 08.04.

  • od 10.00 do 12:00 sati - ŠAŠAVI POLIGON, STOLNI CURLING, ŠKOLICA, NATJECANJE U GUMI GUMIJU
  • od 11:00 do 13:00 sati - TAI CHI, YOGA, PLES (Megablast), NATJECANJE U PIKULANJU
  • od 12:00 do 14:00 sati - PAINTBALL, SPEEDMENTON,
  • u 14.30 - DODJELA ODLIČJA I NAGRADA
  • od 16.00 do 21.00 sati - NATJECANJE U POTEZANJU KONOPA (GOSTI: KONOPAŠI DARDA IZ OSIJEKA)
  • u 22.00 - DODJELA ODLIČJA I NAGRADA

Close