down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus

Počela kampanja "Stay safe in Croatia", turistički objekti dobivaju oznake sigurnosti

show
Počela kampanja "Stay safe in Croatia", turistički objekti dobivaju oznake sigurnosti

Hrvatska je sigurna zemlja, za odmor, za putovanja i otkrivanje novih destinacija. Iako je trenutno suočena s brojnim izazovima uzrokovanim pandemijom koronavirusa, kako bi se turisti osjećali sigurno i zaštićeno Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica predstavili su projekt "Stay safe in Croatia". Riječ je o posebnoj oznaci sigurnosti, ujedno i web platformi putem koje će informirati sve sudionike u turističkom sustavu kao i korisnike o uvjetima i načinu stjecanja oznake sigurnosti, kako bi se Hrvatska brendirala i kao sigurna destinacija.

"Oznaka „Safe stay in Croatia“ dodjeljivat će se svim zainteresiranim dionicima u turizmu, ali i drugim dionicima u lancu putovanja. Cilj je educirati turiste i građane i upoznati s protokolima i mjerama koje se provode na svim razinama turističke djelatnosti, nudeći im pritom ugodan boravak u našoj zemlji", poručili su iz Ministarstva i HTZ-a.

 Zahtjev za korištenje oznake podnosi se putem internetske stranice www.safestayincroatia.hr tako da se ispune osnovni podaci o kategoriji za koju se ponosi zahtjev, te se prihvaćaju Protokoli za siguran boravak u Hrvatskoj kao i nadzor nad poštivanjem propisanih protokola. Nakon odobrenja zahtjeva korisnik dobiva oznaku  koju može koristiti u svim vrstama marketinškog alata za svoj objekt. Oznaku u fizičkom obliku preuzima u nadležnoj turističkoj zajednici nakon dobivanja potvrde o odobrenju zahtjeva.

Realizacija projekta „Safe Stay in Croatia“, među ostalim, uključuje i provedbu promotivne kampanje, izradu internetskih stranica kao središnjeg mjesta za informiranje javnosti o sigurnosnim protokolima, popis subjekata kojima je dodijeljena oznaka usklađenosti, izrada video materijala koji će se koristiti za kampanje na domaćem i stranom tržištu...

Close