down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus

Ovog vikenda ne propustite Buševsku kestenijadu i Dučecove spelancije

show
Ovog vikenda ne propustite Buševsku kestenijadu i Dučecove spelancije

Miris kestena i zvuk traktorskih kosilica obilježit će vikend u Buševcu. Udruga Moj Buševec u subotu 9.listopada organizira 8.Buševsku kestenijadu, 3.Tur Challenge i promociju Turopoljskog starinskog kolendara za 2022.god.

Utrka standardnim traktorskim kosilicama počinje u 16 sati, dok će sat vremena prije u 15 sati biti kvalifikacije. Zainteresirani za utrku se mogu prijaviti na info@moj-busevec.hr ili na broj telefona 091/534-7175, ali isto tako moći će se prijaviti i na sam dan utrke na Trgu Seljačke Sloge, a kotizacija iznosi 30 kuna.

Biti će ovo prilika i za pokazati veliko srce i učiniti dobro djelo. Naime, udruga Moj Buševec će sav prikupljen prihod od prodaje štrukli, a koje je donirala pekara Cipov “Turopoljski štrukli cipov by Ivana”, donirati  za obnovu kuće obitelji Salamun iz mjesta Strašnik. Riječ je o humanitarnom projektu Buševca “Petrinja-Glina-Sisak, Buševec je uz Vas”.

Osim toga, Buševčani su za ovu prigodu pripremili još jednu pravu poslasticu za ljubitelje limenih starih klasika: okupit će se članovi Oldtimer kluba Turopolje, a koji je osnovan 15.rujna ove godine. Druženje u subotu na Trgu Seljačke Sloge počinje u 15 sati.

 

Ove subote 9. listopada od 14 sati na Jančetovom gruntu (Ul. braće Radić 84) u Mraclinu, u sklopu Dučecovih spelancija održat će se tradicionalno paljenje rakije, jedna od najpopularnijih priredbi mraclinskog kalendara. Očekuje vas  nastup gostiju iz Davora i Krašića (KUD "Antun Matija Relković", KUD "Josip Torbar) kao i nastup najmlađe skupine Dučecovih folkloraša kojoj će to biti premijerni nastup. U slučaju lošega vremena planirani program održat će se pod natkrivenom terasom NK Mraclin.

Close