down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus

Okusite Turopolje na Gastrofestu

show
Okusite Turopolje na Gastrofestu

Listopad u Velikoj Gorici i ove je godine u znaku gastronomije i vrhunskih specijaliteta, fine hrane od koje rastu zazubice, ali i domaćih vina, deserata, te svih delicija koje pripremaju majstori velikogoričkih ugostiteljskih objekata, brojne udruge i gosti koji izlažu hranu svog podneblja. Sve to objedinjuje manifestacija Gastro Turopolja, pod organizacijskom kuhačom Turističke zajednice i Udruženja obrtnika Velike Gorice, koja ovih dana u naš grad donosi niz popratnih kulinarskih i gastronomskih događanja.  


U sklopu Gastro tjedna, koji se održava od 10. do 15 listopada, velikogorički ugostitelji nude domaće specijalitete, neke već pomalo zaboravljene recepte, slastice kao i brza i lagana jela po pristupačnim cijenama, a u sklopu Gastro tjedna u Muzeju Turopolje, 13. listopada s početkom u 18 sati bit će predstavljena kuharica "Tradicijska turopoljska jela",

Centralna manifestacija  16.Gastro Turopolja tradicionalni je Turopoljski nedjeljni ručak. Što se to fino kuha na ulicama grada posjetitelji će imati prilike kušati u nedjelju, 15.listopada. Bogata gastronomska izložba  kulinarskih  specijaliteta ispred Muzeja Turopolja otvara se u 11:30, a degustacija i ručak su u 12:30 sati.

Za vas će hranu pripremati najbolji gorički ugostitelji, krčkat će se kotlovina u sklopu natjecanja za najbolju Turopoljsku kotlovinu, bit će tu šaran na rašljama, čobanac, ribice na gradele i drugi mediteranski specijaliteti, ali i fina vina naših vinara.

Nezaobilazni dio Gastra su i velikogorički obrtnici koji će predstaviti svoju ponudu tradicijskih proizvoda i suvenira, bit će tu i domaćih rakija i likera, eko namirnica, održat će se i Dani meda, a svoju kreativnost, među ostalim, predstavit će i učeničke zadruge, OPG-ovi, osnovne škole i vrtići.

Za dobro raspoloženje pobrinut će se Tamburaški sastav Harmonija.

Close