down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus

Noć knjige 2017.

show
Noć knjige 2017.
Noć knjige 2017.

Ovogodišnja manifestacija Noć knjige – iako kao i uvijek posvećena knjizi i čitanju – izlazi iz svojih okvira, a književna događanja možete pratiti tijekom čak tri dana.

U petak 21. travnja 2017. očekuju vas večernja književna druženja koja već tradicionalno otvara FA Turopolje u Parku dr. Franje Tuđmana ispred Središnjeg odjela za odrasle, a izvest će pjesme i plesove vezane uz Jurjevo – blagdan vegetacije, zelenila, novog života, ali i blagdan knjige – prema starom katalonskom običaju darivanja ruža i knjiga upravo je 23. travnja proglašen Svjetskim danom knjige.

U Čitanjima bez korica – programu u kojem se predstavljaju velikogorički autori bez (do sada objavljenih) knjiga – gošća je Ana Lovrenčić. Velikogoričanima je najpoznatija kao pjevačica u brojnim bendovima i glazbenim projektima, među kojima su najpoznatiji The Changes i Mixed up Mary, uz to je lektorica, glumica i glazbena animatorica s vlastitom glazbaonicom.

Od 20 sati Gradska knjižnica će ugostiti velikogorički Planinarski klub Horizont – svestrane rekreativce s nebrojenim kilometrima u nogama, rukama i biciklističkim kotačima. O tome gdje su sve do sada bili – a popis osvojenih vrhova i prijeđenih ruta doista je impresivan – ispričat će nam, ali i – čitati! Naime, članovi vrijedno bilježe iskustva sa svojih putovanja, a neki od njih su i pravi mali putopisi.

Za kraj Noći knjige u petak slijedi specifično književno natjecanje – Književni pub kviz – kojeg knjižnica organizira u suradnji s Goričkim klubom mladih. Sudjelujte u kvizu, pokažite svoje znanje o knjigama, književnicima i književnim likovima i osvojite vrijedne nagrade – knjige!

U subotu 22. travnja 2017., na Dan hrvatske knjige, posjetite Knjižnicu Galženica i razgledajte prigodni postav iz hrvatske književne produkcije, a tijekom radnog vremena knjižnice od 8.00 do 13.00 sati po simboličnoj cijeni od 5,00 kuna kupite knjige hrvatskih autora iz knjižničnog revizijskog otpisa.

U ponedjeljak 24. travnja 2017. slijedi i posljednji književni susret u okviru programa Noći knjige, a to je matineja Dječjeg odjela za one koji žele čitati više. Riječ je o književnom susretu s književnikom Krešimirom Butkovićem i predstavljanju njegove nedavno objavljene knjige za mlade „Bornin vremeplov“, znanstveno-fantastičnog romana koji je nastao na ideju autorova nećaka Borne Butkovića. Susret će se, umjesto u Dječjem odjelu, iznimno održati u prostoru Središnjeg odjela za odrasle.