down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus

Izletišta - oaze mira i tišine

show
Izletišta - oaze mira i tišine

Ako poželite skrenuti s asfalta i predahnuti nakon napornog tjedna, odaberite odmor u prirodi na velikogoričkom području. Doživjet ćete zeleno i toplo srce ovoga kraja gdje svatko može naći nešto za sebe. U slikovitim predjelima koja okružuju Veliku Goricu ništa ne daje naslutiti da je vreva velegrada udaljena tek nekoliko kilometara. Ako razmišljate gdje biste proveli odmor, predlažemo vam neko od naših izletišta.

Izletište Ključić brdo

Udaljeno samo desetak kilometara od Velike Gorice, odnosno 25 km od Zagreba, a ipak dovoljno daleko da osjetite atmosferu seoskog života, prekrasne prirode i svježeg zraka,  izletište Ključić brdo (www.kljucic-brdo.hr) smješteno je na prekrasnim brežuljcima Vukomeričkih gorica. Kompleks izletišta obuhvaća brojne brežuljke, pašnjake, šume, voćnjake, vinograde, kao i zoo park gdje možete pogledati uzgajališta divljih svinja, konja, muflona, srna, jelena, fazana, divljih patki i domaćih životinja. Za svakog, pa i najizbirljivijeg gosta, naći će se bogat izbor hrane iz domaće kulinarske ponude.

Adresa: Ključićka cesta 118, Ključić brdo, Kravarsko

Mob: +385 91 6230 2000

Web: www.kljucic-brdo.hr

E-mail: info@kljucic-brdo.hr

Radno vrijeme: Pet-ned 8.00-23.00h

* ostale dane za najavljene i organizirane dolaske radimo po dogovoru                                               

Izletište Odranski Ribič

Odranski Ribič nalazi se 10km od Velike Gorice, u stoljetnoj šumi turopoljskog hrasta i tik uz rijeku Odru do koje možete prošetati stazom koja se nalazi na prostranom posjedu iza restorana. Idealno  mjesto za odmor, rekreaciju, obiteljske ili poslovne izlete i ručkove, a za najmlađe tu se nalazi i bogato dječije igralište koje će im pružiti sate nesmetane zabave.

Adresa: Ulica Franje Lučića 200, 10419, Kuče
Tel: 01/6236 096
Web: www.odranskiribic.hr

 

Western ranch Cowboy

Ranch "Cowboy" uređen je u western stilu, smješten u Vukomeričkim goricama, na svega pola sata vožnje od centra grada Zagreba ili Velike Gorice. Fina i originalna jela u ugodnom ambijentu restorana, obilje sadržaja za djecu i odrasle, uz prekrasan pogled na prirodu i konje.

Mogućnost organizacije domjenaka, proslava, obljetnica, prezentacija, poslovnih ručkova i team bulidinga

Adresa: Grbec 9, Markuševec Turopoljski

Telefon: +385 1 3818 124, +385 99 490 4900

e-mail: info@cowboy.com.hr

web: www.cowboy.com.hr

Radno vrijeme: UTORAK, SRIJEDA, ČETVRTAK: 12.00 - 21.00, PETAK: 12.00 - 22.00, SUBOTA I NEDJELJA: 10.00 - 22.00 - PONEDJELJKOM ZATVOREN

Etno kuća Novo Čiče

Etno kuća Novo Čiče nalazi se u neposrednoj blizini stare Pučke škole te učiteljskog doma koji su pod zaštitom Ministarstva kulture. Etno kuća sastoji se od unutrašnjeg i vanjskog izložbenog prostora. Unutarnji prostor čini stara centralna prostorija s kuhinjom, spavaća soba i radna soba s tkalačkim stanovima, mašinama za šivanje, kolovratima. Tavanski prostor je namjenjan za izložbu pisanih materijala iz prošlosti, kao i za izložbu alata opreme i pribora.

Vanjski dio zbirke čine poljoprivredni alati, pribor i mnoštvo upotrebnih predmeta. Posebno ističemo starinski bunar te zanimljiv cvjetni vrt u kojem možete razgledavati mnogobrojne vrste cvijeća.Trenutno se može razgledati preko 120 vrsta cvijeća koje je posađeno iz svih krajeva Republike Hrvatske. Nedavno je postavljena još jedna drvena manja kuća i krušna peć.

Kuća je otvorena za organizirane i individualne posjete, a za sve ostale informacije molimo da kontaktirate predsjednika KUD-a “ČIČE” N. Čiče, gdina Stipu Duvnjaka na broj mobitela 0996849489 ili putem e-maila sduvnjak@gmail.com.

Ranch Kurilovec

Ranch Kurilovec smješten je nekoliko kilometara južno od centra Velike Gorice, u neposrednoj blizini glavne ceste Zagreb-Sisak, odnosno 20-ak kilometara od centra Zagreba. Ranch Kurilovec trenutno se proteže na 55.000m2. Ovdje ćete pronaći konje različitih boja, veličina i karaktera, a neki od njih dresirani su za školu jahanja u sklopu koje nudimo individualne sate jahanja, terensko jahanje te školice jahanja za djecu stariju od deset godina.

Osim škole jahanja imamo i pansion za konje u štali s 18 boxeva, a u sklopu ranča napravili smo i sedlarnik i garderobu te sve dodatno ukrasili ovčicama, kokošima i psima. Prava vesela životinjska farma! Uz konje, mislili smo i na njihove dvonožne prijatelje te smo sagradili dvije grijane drvene kuće i uredili ih za održavanje vjenčanja, momačkih i djevojačkih večeri te svih ostalih vrsta zabava i proslava. Za one malo aktivnije i željne team buildinga, u sklopu ranča su i dva terena za paintball, a imamo i klasične društvene igre poput biljara, pikada i stolnog nogometa.

Adresa: Zelena aleja 6, Kurilovec
www.ranchkurilovec.com
Mob: +385 91 548 9610
e-mail: tstepanic@gmail.com

Turopoljski grunt obitelji Dianežević

Smješten u ugodnom ambijentu Kurilovca, Turopoljski grunt obitelji Dianežević nalazi se na samo nekoliko kilometara od centra velike Gorice. Dvije uređene drvene turopoljske kuće, karakteristične za graditeljstvo ovog kraja, mjesto su opuštanja, druženja, susreta, domaće hrane, ali i mjesto na kojem se spajaju prošlost i sadašnjost, ruralno i urbano.

Potražite ih na adresi Nikole Tesle 98, Velika Gorica ili na broju 098 9830 476 (Snježana Dianežević)

e-mail: turopoljskigrunt@gmail.com

Close