down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus

Festival drvenih kapela "Sancta Barbara" uz klasičnu glazbu vrhunskih izvođača

show
Festival drvenih kapela "Sancta Barbara" uz klasičnu glazbu vrhunskih izvođača

Festival drvenih kapela Sancta Barbara i ove godine stiže na područje Turopolja, Pokuplja i Vukomeričkih gorica i to već četvrtu godinu za redom. Ovaj po mnogočemu poseban festival u 300-350 godina stare posvećene prelijepe prostore drvenih kapela prvi puta dovodi glazbenike i publiku.

Posljednjih godina su na festivalu nastupali vrhunski izvođači poput gitariste Andreja Grozdanova, Branka Mihanovića. Danija Bošnjaka i Dubravka Lapaina. Ovogodišnji festival održat će se od 26. lipnja do 3. srpnja te će uglazbiti vrijedne posvećene prostore u Velikoj Mlaki, Velikoj Gorici, Letovanskom Vrhu, Buševcu, Brestu Pokupskom i Cvetković Brdu, na ladanje ćemo u Donju Lomnicu uz Ansambl Jane i Martina Kutnara na harmonici, a imamo i Zestenek pri Škofačeve iže u Letovaniću, u Etnoselu Škofač koje je nedavno ovjenčano i poveljom za ruralni turistički projekt na državnoj razini.

Prvi put je organizirano i koncertno gostovanje u Kapeli sv. Bartola u Letovanskom Vrhu i Kapeli sv. Roka u Cvetković Brdu, a festivalska publika prvi puta će u kapelama slušati klasičnu gitaru u izvedbi sjajnog Viktora Vidovića; saksofon i čembalo – Lovro Merčep i Franjo Bilić; kao i marimbu i vibrafon u izvedbi mladog glazbenika Luke Ivira.

U sedam festivalskih dana svirat će četiri ansambla – Ansambl Quinta Essentia; Silvio Richter, barokna violina, Dora Draclin, oboa, Anthony Havelka, violončelo i Katarina Javora, čembalo; festivalski Ansambl Capella Lignum te Ansambl Jane uz kojeg gostuje vrhunski showmen i glazbenik Martin Kutnar na harmonici.

Ulaz na sve programe festivala je slobodan, a svi se koncerti prenose uživo biti će dostupni na festivalskim YouTube stranicama. “Ipak, najljepše je festivalske koncerte iskoristiti kao motivaciju da obiđete prelijepe drvene kapele i odmorite dušu i tijelo na mjestima koja su od pradavnih vremena bila posebna i posvećena.”, pozivaju organizatori.

 

 

26. – 3.7.2022.

Velika Mlaka, Velika Gorica, Letovanski vrh, Brest Pokupski, Buševec,

Donja Lomnica, Cvetković Brdo

 

 

Nedjelja / 26. lipnja / 20.00 - otvorenje:

Kapela sv. Barbare - Velika Mlaka

Ansambl Quinta Essentia

 

Utorak / 27. lipnja / 20.00

Kapela Ranjenog Isusa Velika Gorica

Silvio Richter, barokna violina

Dora Draclin, oboa

Anthony Havelka, violončelo

Katarina Javora, čembalo

 

Srijeda / 29. lipnja

Kapela sv. BartolaLetovanski vrh

od 19.00 - Zestenek pri Škofačeve iže

20.00 - Viktor Vidović, gitara

 

Četvrtak / 30. lipnja / 20.00

Kapela sv. BarbareBrest Pokupski

Filip Merčep, marimba

 

Petak / 1. srpnja / 20.00

Kapela sv. Ivana Krstitelja – Buševec

Lovro Merčep, saksofon

Franjo Bilić, čembalo

 

Subota / 2. srpnja / 20.00

Kurija Modić-Bedeković – Donja Lomnica

Ladanje uz VIS "Jane"i Martina Kutnara

 

Nedjelja / 3. srpnja / 20.00

Kapela sv. Roka - Cvetković Brdo

Capella Lignum

 

TEKST: Kronike Velike Gorice 

Close