down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus

Exposure music festival dovodi Zorana Predina

show
Exposure music festival dovodi Zorana Predina

Najveći europski open air singer songwriter festival, Exposure music festival, od milja nazvan “Glazbeni Stonehenge”, interaktivni je showcase događaj koji okuplja najbolje od međunarodne kantautorske scene. Sedmo izdanje EMF-a održat će se 14. i 15. lipnja 2019. godine na Ranchu Kurilovec, prekrasnoj lokaciji u neposrednoj blizini Velike Gorice. Ulaz na festival, kao i kampiranje na Ranchu Kurilovec, besplatno je za sve posjetitelje.

U predivnom ambijentu Rancha Kurilovec u Velikoj Gorici Zoran Predin će u petak, 14. lipnja, pod zvijezdanim nebom odsvirati odabrani repertoar iz svoje dugogodišnje impresivne glazbene karijere. Zoran Predin, jedan od najznačajnijih slovenskih i regionalnih novovalnih kantautora, osnivač legendarne grupe Lačni Franz, glazbenik koji je ostavio traga u gotovo svim glazbenim žanrovima, poseban je gost jedinstvenog hrvatskog kantautorskog showcase festivala.

Istu večer u petak 14.06., iz susjedne Slovenije, stiže i NEA. Tročlani autohtoni punkroll bend dobro je uigrani glazbeni tim kojeg čine nekadašnji članovi grupe CZD s međunarodno postignutim uspjehom (posebno u Njemačkoj, Austriji i Nizozemskoj), a za Exposure spremaju poseban program s uglazbljenim pjesmama aktualnih regionalnih pjesnika. Uzevši u obzir i predstavljenje svih kantautora koji će nastupiti ranije tog dana, bit će to sjajna kombinacija za divnu kasnoproljetnu večer i idealan uvod u nadolazeće ljeto!

Nakon predstavljanja kantautora i kantautorica na 8 malih pozornica koje čine jedinstveni glazbeni krug, zabava se i u subotu, 15. lipnja nastavlja uz “bendovske” nastupe na velikoj pozornici gdje će publiku zabavljati Shane O'Fearghail & The Host, Zelisko i Stuart Neville. Shane O'Fearghail (kantautor iz Dublina, s trenutnom adresom u Beču) je već imao priliku predstaviti se na EMF-u, a ove godine nastupit će sa svojim bendom The Host. Uvijek puni energije i u stalnoj interakciji s publikom ovi glazbenici na Ranch Kurilovec donijet će atmosferu pravog irskog puba.

Zelisko, poljski glazbenik koji više od 20 godina živi i djeluje u Španjolskoj obogatit će večer rock-blues fuzijom začinjenom s malo jazz i etno ritmova. Nema sumnje kako će sa svojom bendom i world music grooveom rasplesati dobro raspoloženu publiku EMF-a. Kao i prethodna dvojica i Stuart Neville ima dvije adrese. Rođen u Škotskoj, živi u Beču, ovaj kantautor tijekom ljetnih mjeseci obilazi glazbene festivale pa je tako prošle godine posjetio i velikogorički Exsposure. 

U jedinstvenom glazbenom krugu s osam pozornica, na ovogodišnjem, sedmom showcase programu EMF-a predstavit će se, abecednim redom: Aklea Neon, Bojan Petovari, Boyana Zhelyazkova, Chris Pookah, Daisy Dives, Daniel Artiček, Dino Saurić, Fiore Lazzerini, Juan Navarro, Laura Hoo, Marcus Stone, Marina Elezović, Milan Kosanović, Vesna Mitić- Žad, Vicky Halo, Viki Racz.

Organizatori: Udruga „Izlaz“ i POUVG

Close