down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus

Dani europske baštine - poziv

show
Dani europske baštine - poziv

U okviru manifestacije Dani europske baštine koji su prepoznatljiva manifestacija na međunarodnoj razini koja se u Velikoj Gorici obilježava od 2013. godine, svake godine s drugom temom, objavljen je poziv za dostavu videosnimaka „Kak se spominamo v Turopolu“.

Pozivaju se udruge, umjetničke organizacije, ustanove, samostalni umjetnici, učenici i studenti, nastavnici zavičajne i medijske kulture, građani Grada Velike Gorice i Turopolja te svi ljubitelji tradicijske baštine da dostave videosnimke izvornih govornika Turopoljskog dijalekta.

Snimke će se koristiti u promidžbene i edukativne svrhe, a najuspješnije će biti prezentirane javnosti u okviru manifestacije Dani europske baštine. Dani europske baštine su prepoznatljiva manifestacija na međunarodnoj razini koja se u Gradu Velikoj Gorici obilježava od 2013. godine, svake godine s drugom temom. Ove godine tema na europskoj razini je Baština i obrazovanje - škola za život, a Grad Velika Gorica obilježit će je temom Turopoljski dijalekt, koji je od 2017. godine zaštićeno kulturno dobro Hrvatske.

Prihvatljive videosnimke

Prihvatljive videosnimke su snimke izvornih govornika turopoljskog dijalekta, u trajanju do maksimalno 3 minute, prikazuju izvorne govornike koji opisuju svakodnevne životne situacije, recitiraju  pjesme, zagonetke, molitve, recepte i sl. na Turopoljskom dijalektu; snimka može biti i razgovor dva ili više izvornih govornika Turopoljskog dijalekta, a snimke mogu biti snimljene mobitelima.

Videozapise je moguće dostaviti do 14. rujna 2020. godine na mail adresu natjecaj.kultura@gorica.hr te slanjem video snimaka privatnom porukom u inbox službene Facebook stranice Dani europske baštine u Velikoj Gorici.

Uz videosnimku potrebno je ispuniti i priložiti Izjavu o suglasnosti za korištenje videosnimaka u promidžbene i edukativne svrhe u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR-om).  Izjavu potpisuju snimatelj videa te osobe koje su snimljene.

Dani europske baštine u Velikoj Gorici održavaju se ove godine u periodu od 29. rujna do 3. listopada 2020. godine, u kojem će se dostavljene i prihvaćene snimke koristiti u promidžbene i edukativne svrhe. Grad Velika Gorica zadržava pravo korištenja videosnimaka i izvan tog perioda za kulturne i obrazovne potrebe.

Stručno povjerenstvo vrednovat će pristigle video snimke uzimajući u obzir audiovizualnu kvalitetu snimke te uklopljenost u zadanu temu. Predviđene su nagrade za najuspješnije snimke.

Najuspješnije videosnimke bit će objavljene na društvenim mrežama te službenim stranicama Dani europske baštine Ministarstva kulture i Grada Velike Gorice.

Sva pitanja vezana uz ovaj Poziv mogu se postaviti elektroničkim putem, slanjem upita na adresu elektronske pošte: natjecaj.kultura@gorica.hr

Tekst: VGdanas.hr

Close