down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus

AUSTRIJANCI U TUROPOLJU Oduševili ih štrukli i bogata povijesna baština

show
AUSTRIJANCI U TUROPOLJU Oduševili ih štrukli i bogata povijesna baština

Fina domaća hrana, dobra domaća kapljica, prirodne i kulturne znamenitosti, ali i bogata povijesna baština sve to objedinio je još jedan turistički posjet Turopolju i Velikoj Gorici. U goste su stigli posjetitelji iz Austrije, i to u sklopu ture „Vojna krajina i sjeverozapadna Bosna“. Putovanje je održano početkom rujna, a vodio ga je dr. Maximilian Grothaus, povjesničar i povjesničar umjetnosti, ujedno vlasnik putničke agencije Anabasis Reisen iz Klagenfurta, specijalizirane za vrhunska kulturna i gastronomska putovanja koji već godinama organizira posjete i ture po cijeloj Hrvatskoj.

Od Mlake, preko Kurlovca, Buševca, Gorice do Lukavca

Tako se 30-tak gostiju zaputilo iz Austrije do Turopolja, a razgledavanje su počeli u Crkvi svete Barbare u Velikoj Mlaki, nastavili posjetom Turističkom interpretativnom centru za posjetitelje, a za ručak su stali na Turopoljskom gruntu obitelji Dianežević gdje su ih se dojmili turopoljski štrukli Snježane Dianežević. Put se nastavio dalje prema Buševcu i njihovoj Etno zadruzi gdje ih je također dočekala okrijepa uz domaće specijalitete i kapljicu, a posjetili su i Kuriju Modić Bedeković u Donjoj Lomnici, Stari grad Lukavec, te nastavili prema Dubovcu i Karlovcu.

Magic moment: Snježanini štrukli!

„Posebno su izdvojili gostoljubivost obitelji Dianežević, svidio im se Turopoljski grunt, a magic moments bili su Snježanini štrukli, doček obitelji Kallay u njihovoj kuriji dan prije vjenčanja, te gospodin Ivan Rožić u Buševcu. Kao iznenađenje, gospodin Nenad Rožić donio je 10 kilograma crvene paprike za pečenje gospodinu Grothausu, koji je veliki poznavalac i ljubitelj kvalitetne, crvene paprike za pripremu zimnice“, ispričala nam je nam turistička vodičica Ines Hudobec, inače Samoborka rođena u Njemačkoj.

Goste je oduševila autentičnost Turopolja i gostoljubivost domaćina, te nisu skrivali kako im je ovo putovanje bilo jedno od ljepših po Hrvatskoj.

 

 

Close