down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus

17. Noć muzeja

show
17. Noć muzeja

Ovog petka 28.1. održat će se sedamnaesta po redu Noć muzeja, najveća nacionalna muzejska manifestacija u koju se iz godine u godinu svojim programima uključuju muzeji diljem Hrvatske. Kao i prošle godine, iako bogati idejama i sadržajem, muzeji će svoje programe morati prilagoditi trenutnoj epidemiološkoj situaciji i mjerama na snazi. Brojni sadržaji tako će se održati online, a tema ovogodišnje Noći muzeja je „Muzeji između stvarnog i digitalnog”.

-Najveći dio događanja preselio se u digitalne kanale komuniciranja i prijenosa sadržaja, što je po svim analizama doprinijelo širokoj dostupnosti muzejskih sadržaja. Međutim, s druge strane, analize govore da je neposredni doživljaj muzejskog prostora, sadržaja, atmosfere i ljudi, nezamjenjiv kada je u pitanju onaj istinski doživljaj. Posjetitelj traži način na koji može najadekvatnije ostvariti svoje potrebe, a to je istinski i stvarni doživljaj kulturnog događaj - poručuju iz Hrvatskog muzejskog društva, organizatori manifestacije.

Ovu lijepu tradiciju održavanja Noći muzeja nastavit će i ove godine te će se ona održati u petak, 28. siječnja, a u nju će se i ove godine uključiti i Muzej Turopolja. Posjetitelji će moći razgledati stalni postav na katu i trenutnu izložbu „Od rata do potresa: pokupska župna crkva 1991. – 2021.“ u prizemlju muzeja. Za sve one koji iz različitih razloga ne mogu posjetiti muzej, a željni su kulturnog sadržaja, aktualnu izložbu moći će razgledati i u virtualnoj šetnji postavljenoj na web stranici muzeja, Facebooku i Instagramu. Muzej će biti otvoren do 21 sat, a ulaz će biti moguć uz važeću Covid potvrdu.

Close