10.-16.10. Gastro tjedan u velikogoričkim restoranima
16.10. Nedjeljni turopoljski ručak, Trg kralja Tomislava, Velika Gorica
Kao što svi gastroljupci dobro znaju, Velika Gorica i Turopolje već 15 godina u listopadu žive u znaku gastronomije i vrhunskih okusa turopoljskih jela te svih delicija koje pripremaju majstori velikogoričkih ugostiteljskih objekata i gostiju koji izlažu hranu svog podneblja u sklopu manifestacije Gastro Turopolja, a u organizaciji Turističke zajednice i Udruženja obrtnika Velika Gorica. Ove godine manifestacija slavi svoj mali jubilej što će se obilježiti i prigodnom izložbom na otvorenom u parku Šetališta Franje pl. Lučića.
Nedjeljni turopoljski ručak
Kako to izgleda kada cijeli grad objeduje zajedno na otvorenom moći će se doživjeti i ove godine 16. listopada na Nedjeljnom turopoljskom ručku ispred Muzeja Turopolja, na dan kada se diljem svijeta obilježava i Svjetski dan hrane. Svečano otvorenje počinje u 12.30 sati, a konzumacija pripremljene hrane od 13 sati.
Očekuje Vas bogata gastronomska izložba jela velikogoričkih ugostitelja i gostiju, Dani meda, izložba domaćih proizvoda, natjecanje u pripremi turopoljske kotlovine u kojem sudjeluju učenici Srednje strukovne škole Velika Gorica za zanimanje kuhar i konobar uz tehničku podršku Vatrogasne zajednice grada Velike Gorice, priprema gulaša u velikoj tavi te razni mediteranski specijaliteti s otoka Korčule i Lastova. Poslije ručka šetnjom do okolnih štandova možete kupiti pokoji suvenir i tradicijski proizvod, a mislili smo i na najmlađe koji će imati priliku sudjelovati u kuharskim radionicama dječjeg vrtića Cicibanpod nazivom Mali poduzetnik. Uz bogatu gastronomsku ponudu očekuje vas i cjelodnevni kulturno-zabavni program gdje ćete u dobroj atmosferi moći provesti nedjeljno poslijepodne
Sve one koji su nestrpljivi i žele uživati u raznolikoj ponudi turopoljske kuhinje prije Nedjeljnog turopoljskog ručka, pozivamo da posjete Veliku Goricu već od 10. listopada kada se održava Gastro tjedan u kojem će velikogorički restorani svojim gostima ponuditi posebna jela koja predstavljaju stare zaboravljene recepte, brza lagana jela od domaćih namirnica i druge teme po izboru ugostitelja.