down angle-up star poligone info tree building-o heart-o diamond address angle-down menu search times list-ul play picture-o book-open rating fax door plane-o phone clock-o wallet link envelope-o users music star-o info-circle plus angle-right angle-left map-marker print share-alt facebook twitter google-plus

Turistička zajednica grada Velike Gorice

Grad u srcu
Turopolja

Što doživjeti?

Legendfest

Po uzoru na poznati festival narodnih priča, legendi i mitova u Istri, od 2014. godine krajem svibnja u Starom gradu Lukavcu pokraj Velike Gorice održava se Legendfest na kojemu posjetitelji imaju priliku saznati i naučiti o običajima Turopolja i Zagrebačke županije.

VG Fest

VG Fest predstavlja novi urbani festival na kojem se publici predstavlja niz mladih izvođača, glazbenika, plesača, performera, crtača grafita iz Zagreba i Velike Gorice.

Turopoljski fašnik

U subotu 31.siječnja 2015. u 17 sati održavaju se Mini karnevalske igre u Parku dr. Franje Tuđmana.Ondje će se velikogorički osnovnoškolci, polaznici petih i šestih razreda, nadmetati u potezanju konopa, skakanju u vrećama, igrama zanimljivih naziva 'Ledena mrkva' i 'Vesele klizaljke', a bit će tu i pjesme i plesa.

Gastro Turopolje

U našemu kraju možete uživati u vrhunskoj gastronomskoj ponudi. Stare, autohtone oblizeke možete naći u našim pivnicama, a delicije suvremene kuhinje u restoranima. Vrijedni proizvođači su iz svojih voćnjaka i vinograda pripremili za vas vrhunske rakije, likere i kvalitetna vina.

prev
next

Turistička ponuda

Gdje Odsjesti?

Velika Gorica najveće je gospodarsko, kulturno i prometno središte Zagrebačke županije, moderan grad uređenih parkova, trgova i igrališta, grad prijatelj djece, mladosti i sporta. Mnoštvo je razloga koji vas mogu dovesti u Veliku Goricu i Turopolje, a dovoljan je i samo jedan od njih da postanete naš gost.

Ugostiteljstvo

U našemu kraju možete uživati u vrhunskoj gastronomskoj ponudi. Stare, autohtone oblizeke možete naći u našim pivnicama, a delicije suvremene kuhinje u restoranima. Vrijedni proizvođači su iz svojih voćnjaka i vinograda pripremili za vas vrhunske rakije, likere i kvalitetna vina.

prev
next

O Velikoj Gorici

Grad Velika Gorica nalazi se 16 km južno od Zagreba i središte je područja od 552 kvadratna kilometra. Do 1990. Velika Gorica je bila općina, a od tada je u sastavu Zagreba. Status grada Velika Gorica je dobila 1995. godine. Na području nekadašnje Općine Velika Gorica danas su i tri novoosnovane općine - Kravarsko, Pokupsko i Orle.

Dodir prošlosti

Turopoljci 1779.godine u velikom Turopoljskom lugu iskrčiše šikaru i tlo pretvoriše u plodnu oranicu. U slavu pobjede čovjeka nad divljom prirodom podigoše "Vrata od krča", drveni Turopoljski slavoluk civilizaciji. Krča vrata otvoriše plemenite pute, pozvahu dobronamjernike u bogatu i prelijepu turopoljsku dolinu, u Gorice, na obale Odre, Save i Kupe. I danas stoji ta dobrodošlica u plemeniti kraj, plemenitim ljudima.

U zagrljaju prirode

Samo šetnja Turopoljem može postati puna uzbuđenja, zanimljivosti, novih spoznaja i užitaka. U svakom godišnjem dobu priroda je drugačija: otkrijte njene ljepote zimi, kada se pod debelim pokrovom snijega zemlja odmara ili u proljeće kada se sve budi, raste, buja da bi u ljeto i u jesen darovala čovjeku obilje svojih plodova.